Guill van de Ven is dé Fietsspecialist van Tilburg Guill van de Ven is dé Fietsspecialist van Tilburg013 580 17 16
dumont@guillvandevenfietsen.nl
 

Ma Gesloten
Di 08:30 - 17:30
Woe 08:30 - 17:30
Do 08:30 - 17:30
Vrij 08:30 - 17:30
Za 08:30 - 17:00​
Zo Gesloten

 


Wil jij in termijnen betalen?

fietsbanner

De mooiste fietsroutes over de grens


De lente komt eraan. De dagen worden langer, de temperatuur gaat omhoog, de natuur ontwaakt in rap tempo en de terrassen trekken steeds meer mensen aan: lang leve het voorjaar! Optimaal genieten van het voorjaar doe je ook op de fiets met deze prachtige routes over de grens.
 

Appelroute

In de omgeving van het Duitse Bonn vind je de grootste fruit- en groenteteelt regio van Noordrijn-Westfalen. De Rijnlandse Appelroute biedt 124 kilometer fietsplezier langs bloeiende boomgaarden, kleurrijke groentevelden en lokale boerderijwinkels. 
 

Streekproducten uit Hannover

De Hofladen fietsroutes in de omgeving van Hannover leiden je langs diverse boerderijen met streekproducten. Zorg dus dat je ruimte over hebt in je fietstassen. Er zijn routes met verschillende lengtes. 
 

Wijnen in de Elbevallei

De Elbevallei herbergt één van de noordelijkste en kleinste wijngebieden van Duitsland. De gunstige ligging tussen de heuvels en de rivier de Elbe zorgt voor een zacht klimaat en voor heerlijke wijnen. Maar ook voor aangenaam fietsweer. De 67 kilometer lange Sächsische Winzertour bied je de gelegenheid om diverse wijnen te proeven, zoals in Proschwitz of in Altkötzschenbroda. 
 

De fruitkamer van Berlijn

De Panoramaweg Werderobst leid je langs diverse fabriekjes en boerderijwinkels met  fruitige streekproducten zoals jam, azijn, likeur, chutney en vruchtenwijn. Gemaakt van aardbeien, kersen, bosbessen, appels en peren. Deze route begint vanaf het station in Berlijn. 
 

Beleef Waals-Brabant

De fietsroute ‘Een ontmoeting met de buren’ is 42 kilometer­ lang en leid je door Waals-Brabant. Geniet tijdens deze tocht van streekproducten, vierkant hoeves en één van de prachtigste dorpjes van Wallonië: Mélin. 
 

Fietsen langs de kust

De grotendeels autovrije fietsroute Het Groen Lint (35 ­kilometer) brengt fietsers naast de kust ook naar het betoverende achterland van Oostende. De route voert langs de Oosteroeverduinen, ­evenementenpark Nieuwe Koers met sterrenwacht Astropolis, en landbouwpark De Tuinen van ­Stene met een biopluktuin en een waterweidelandschap. Met het pontje wordt je gratis overgezet van de Ooster­oever naar het centrum van ­Oostende. 
 

Fijnproeversroute in Henegouwen

In de provincie Henegouwen is de Fijnproeversroute de moeite waard om te gaan verkennen. De 33,6 kilometer lange route voert langs bakkertjes, een chocolatier, een imker en diverse andere culinaire adresjes.

Bier en bomen

Vlak onder Maastricht is het in de lente heerlijk genieten in het Waalse Land van Herve. De Tocht van de Appelbomen voert je over golvende heuvels en fietspaden langs voormalige spoorlijnen of jaagpaden. De route die vertrekt vanuit het het ­Office du Tourisme, Place de Gare 1, ­Herve gaat ook langs de Abdij van Val Dieu met zijn eigen bierbrouwerij. 
 

Levendig Luxemburg

De 57-kilometer lange fietsroute van Piste Cyclable de l’Attert brengt je van Pétange tot Colmar-Bert, langs de rivier de Attert. Het bos en de bloemen in de velden komen in het voorjaar langzaam tot leven. Tip bezoek ook het dakterras van hotel-­brasserie Péitche Lauer en geniet van het adembenemende uitzicht. 
 

Fiets door koolzaadvelden in Tsjechië

De 274 kilometer lange Morava Fietsroute in Tsjechië verbindt het Jeseníky-gebergte met het zuiden van Moravië, waar vanaf eind april de gele koolzaadvelden volop in bloei staan. Naast de felgele heuvels voert de route door bossen, langs wijngaarden, door valleien en langs diverse kastelen. Omdat de route parallel aan de rivier Morava loopt, zijn de hoogteverschillen nihil. Dat maakt de route ideaal voor toeristische fietsers. De route is opgedeeld in zes etappes, maar één ­ervan ­rijden kan ook. 
 

Fietsen in zuidelijk Zweden

De Sydkustleden is een meerdaagse fietsroute langs de zuidkust van Zweden. De tweede etappe voert van Ystad naar Trelleborg. Op de plek waar meer dan duizend jaar geleden de Vikingen leefden en jaagden, staan nu ­charmante huisjes met bloembakken en koffie­huisjes waar je ‘fika’ (koffie met lekkers) kunt bestellen. De 47 kilometer lange route leid je langs vissersdorpjes, kastelen, stranden en hunebedden naar het zuidelijkste puntje van ­Zweden. 


Verken de Lycian Way in Turkije

De Lycian Way bij Antalya is een 47 kilometer lange fietsroute langs stranden en baaitjes­ en de Turkse steden Phaselis en Olympos, met zicht op het indrukwekkende, meer dan drieduizend meter hoge Taurus­gebergte. Tijdens de tocht ruik je de geur van pijnbomen, de zilte lucht van de Middellandse Zee en het frisse van sinaasappel­bloesem.