Guill van de Ven is dé Fietsspecialist van Tilburg Guill van de Ven is dé Fietsspecialist van Tilburg013 580 17 16
dumont@guillvandevenfietsen.nl
 

Ma Gesloten
Di 08:30 - 17:30
Woe 08:30 - 17:30
Do 08:30 - 17:30
Vrij 08:30 - 17:30
Za 08:30 - 17:00​
Zo Gesloten

 


Wil jij in termijnen betalen?

fietsbanner

Jouw Azor zelf samenstellen?
Klik op de foto!

fietsbanner

Zadelpijn voorkomen dankzij een zadelmeting


Voorkom zadelpijn door te kiezen voor een zadel dat past bij uw lichaam. Tijdens een zadelmeting kijken we welk zadel geschikt is om pijnvrij te fietsen. Het zadel wat voldoet aan de meetresultaten zal worden aanbevolen. Zadelmeting is GRATIS bij aanschaf van het zadel, anders slechts 15 euro. 

Vergeet vooral uw fiets niet mee te nemen naar de afspraak!
 

Wat is zadelpijn


Pijn tijdens het fietsen is erg vervelend en kan het plezier in de weg staan. Zadelpijn is hier geen uitzondering. Door te fietsen op een verkeerd fietszadel worden zenuwen en pezen rondom de zitbotten belast en worden deze afgekneld. Een verkeerd zadel is er een welke bijvoorbeeld te smal is, of te zacht is. Maar ook een zadel wat verkeerd is afgesteld kan zorgen voor zadelpijn. De druk zit door een verkeerd zadel niet op de juiste plek waardoor je zitbotjes pijn doen.

Hoe voorkom je zadelpijn

Zadelpijn voorkomen doe je dankzij een zadelmeting bij Guill van de Ven in Tilburg. Bij een zadelmeting kijken we naar uw persoonlijke fietsgewoonten en zorgen ervoor, dat de breedtemaat past bij uw lichaamsbouw. Onze getrainde vakmensen gebruiken hiervoor geavanceerde zadeladviessoftware, waarmee onder meer de afstand tussen de zitbotjes wordt bepaald.

Afgestemd op uw fietsgebruik

Dankzij een zadelmeting kunnen we kijken wat voor zadel perfect bij u past. Een goed zadel voor uw fiets past perfect bij uw lichaam en geeft een hoge comfort. Daarnaast is het zadel afgestemd op uw fietsgebruik. 

Zadels tegen zadelpijn

Bij Guill van de Ven in Tilburg werken we samen met zadels en zadelmetingen van Enjoy, SQ-lab en BBB. 

Enjoy, SQ-lab en BBB zadels zijn er in verschillende vormen, diktes, breedtes en materialen, afgestemd op uiteenlopende gebruikerseisen. Voor de dagelijkse korte ritten waarbij u relatief rechtop zit, is ons Comfort zadel bijvoorbeeld bijzonder geschikt. En trekt u er geregeld als wielrenner op uit, dan geven onze Racing modellen u de juiste ergonomisch-sportieve zithouding.

Dynamische drukverlaging dankzij de zadels van Enjoy, SQ-lab en BBB

Door de dynamische eigenschappen van de Enjoy, SQ-lab en BBB zadels kan het vlakke zitgedeelte van het zadel onder de zitbotjes licht meeveren, waardoor er per trapbeweging minder druk op de zitbotjes ontstaat. De zadels van Enjoy, SQ-lab en BBB zijn verwerkt met verschillende oplossingen, zoals dual density in de zadelschaal en/of een zadelrails-zadelschaal verbinding die dynamisch kan meeveren.

De lage zadelneus en de speciale ergonomische verlaging in het Enjoy, SQ-lab en BBB zadels verminderen de druk op het kruis, stimuleren de zuurstofdoorvoer en zorgen voor ventilatie tijdens het fietsen.

Enjoy, SQ-lab en BBB zadels zijn er voor iedere zithouding. Aan de hand van een meting adviseren wij u over de voor u optimale zadelbreedte. Hierbij houden we zowel rekening met de zithouding als met de afstand tussen de zitbotjes. Door de grip spots zorgen wij ervoor dat u niet naar voren schuift.

Geoptimaliseerd oppervlak van uw fietszadel


Enjoy, SQ-lab en BBB zadels worden ontworpen om u een plezierige fietservaring te bezorgen. Juist daarom hebben wij gekozen voor zadels met verschillende aan het gebruik aangepaste hardheden, veelal harder dan veel consumenten gewend zijn. Het voelt misschien even anders, maar u zult merken dat juist een stevig zadel meer ondersteuning geeft en daardoor minder druk veroorzaakt. En dat verhoogt het fietsplezier!

Compacte hoogte van uw fietszadel

Enjoy, SQ-lab en BBB zadels bieden maximaal comfort en zijn tegelijkertijd compact opgebouwd. Dit is te danken aan slimme nieuwe productiemethodes als vacuümtechnologie, waarmee wij met een royale padding toch de zadelhoogte kunnen beperken. Goed voor een ergonomische zithouding en een betere afstand tussen zadel en pedaal.

Waterproof zadel

Enjoy, SQ-lab en BBB zadels zijn water- en weerbestendig en gebaseerd op geavanceerde vacuümtechnologie. De hoogwaardige materialen en de afwezigheid van stiknaden verzekeren je van dagelijks fietsplezier in weer en wind.

Anti-zweet zadel

Enjoy, SQ-lab en BBB zadels hebben een eersteklas zadeldek dat over ademende kwaliteiten beschikt. De padding van hoogwaardig foam zorgt voor het nodige comfort, zelfs onder warme, zonnige, zomerse omstandigheden. Daarmee hebben onze zadels een grote voorsprong op gelzadels: foam wordt niet warm en voorkomt overmatig transpireren.

Wat doen we bij een zadelmeting bij Guill van de Ven in Tilburg

Tijdens een zadelmeting kijken we naar uw zithouding op de fiets. U gaat zitten en wij kijken naar de afdruk van uw zitbeenderen. We meten de afstand tussen de zitbeenderen en zetten de gegevens in de computer. Samen met uw fietsgedrag komt er een advies uit over wat voor zadel het beste bij u past. U kunt hierna het zadel direct uit onze winkel kopen. Na uw zadelmeting monteren we het zadel en zetten we uw fiets op de juiste hoogte. 

Kosten zadelmeting

Indien u na een zadelmeting bij Guill van de Ven beslist om het zadel aan te schaffen (richtprijs €89,95 - €129,95 afhankelijk van de meting en type zadel) is de zadelmeting uiteraard GRATIS. Uw nieuwe zadel wordt gemonteerd en we stellen dan ook meteen de fiets geheel af op uw lichaamsbouw en hoogte. Wilt u er liever nog even over nadenken, geen probleem. De kosten zijn dan €15,- en worden weer in mindering gebracht als u toch besluit het zadel aan te schaffen (binnen 2 weken en tegen inlevering van het zadel rapport/meting).
 

Tips van de vakman
<p>Hoe hou ik mijn fiets goed schoon?<br />
Hoe kan ik mijn fiets het beste beveiligen?<br />
Hoe zorg ik voor de juiste bandenspanning?</p>

Hoe hou ik mijn fiets goed schoon?
Hoe kan ik mijn fiets het beste beveiligen?
Hoe zorg ik voor de juiste bandenspanning?

Verhuur fietsen
<p>Twijfel je om een (elektrische) bakfiets aan te schaffen of wil je er een dagje of weekend met de kinderen op uit? Huur dan nu onze elektrische bakfiets van bakfiets.nl!&nbsp;Ga jij er een dagje lekker op uit in Tilburg of Brabant ontdekken? Huur gemakkelijk en snel een van onze (elektrische)&nbsp;fietsen!</p>

Twijfel je om een (elektrische) bakfiets aan te schaffen of wil je er een dagje of weekend met de kinderen op uit? Huur dan nu onze elektrische bakfiets van bakfiets.nl! Ga jij er een dagje lekker op uit in Tilburg of Brabant ontdekken? Huur gemakkelijk en snel een van onze (elektrische) fietsen!

Koeriersdienst
<p>Wanneer u een fiets heeft aangeschaft, dan kunt u op de afgesproken datum de fiets afgesteld en wel afhalen in de winkel. Lukt het, om wat voor reden dan ook, niet om de fiets op te halen, kunnen wij de fiets thuis bezorgen in de regio Tilburg. Buiten de regio Tilburg vragen wij hier extra kosten voor.</p>

<p>&nbsp;</p>

Wanneer u een fiets heeft aangeschaft, dan kunt u op de afgesproken datum de fiets afgesteld en wel afhalen in de winkel. Lukt het, om wat voor reden dan ook, niet om de fiets op te halen, kunnen wij de fiets thuis bezorgen in de regio Tilburg. Buiten de regio Tilburg vragen wij hier extra kosten voor.